ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ SULTAN TATLISI

Sultan Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sultan Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 14 dilim (1 paket) tost ekmeği
  • 50 gr tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 2~3 parça damla sakızı

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Sultan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ekmeklerin kenarlarını kesip mutfak robotuna alın ve un haline getirin. Tereyağını eritin ve ufalanmış ekmeklere karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına ekmeği elinizle iyice bastırarak yerleştirin. Süt, irmik, vanilya, şeker ve dövülmüş damla sakızını tencerede karıştırın ve ocağa yerleştirin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı kalıptaki ekmek tabanının üzerine dökün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak soğumaya bırakın. Su, şeker ve limon suyunu tencerede kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine dökün. Dilimleyerek üzerini süsleyin ve servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.