SELVER PAŞA TATLI

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Selver Paşa tatlı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı süt200 gr ekmek içi3 yumurta3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı1 çorba kaşığı tozşeker4 çorba kaşığı file antepfıstığıŞerbet için: 1.5 su bardağı tozşeker1 su bardağı su1 tatlı kaşığı limon suyu
Selver Paşa tatlı hazırlanışı

Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.

 Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın.

Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:28:58

çokgüzel gözüküyorlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!