ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ŞEFTALİLİ TATLI

Şeftalili Tatlı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Şeftalili Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 şeftali
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet toz krem şanti
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş

Şeftalili Tatlı Nasıl Yapılır?

Pratik tatlı tarifleri arasında iyi bir seçim. Şeftalilerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Fırın kabına şeftalileri yerleştirin. Üzerlerine 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin. Yağlı kağıt ile üzerlerini kapatın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Üzeri için, süt ve krem şantiyi mikserle çırpın. Şeftalileri fırından çıkartıp servis tabağına alın. Her birinin üzerine fındıkları doldurun. Krem şantiyi krema sıkma torbasına alıp, fındıkların üzerine sıkın. Haşhaş serpip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!