Şeftalili Tatlı

Şeftalili Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Tatlı için

Malzemeler

  • 4 şeftali
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet toz krem şanti
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş
Şeftalili Tatlı

Nasıl Yapılır

Pratik tatlı tarifleri arasında iyi bir seçim. Şeftalilerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Fırın kabına şeftalileri yerleştirin. Üzerlerine 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin. Yağlı kağıt ile üzerlerini kapatın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Üzeri için, süt ve krem şantiyi mikserle çırpın. Şeftalileri fırından çıkartıp servis tabağına alın. Her birinin üzerine fındıkları doldurun. Krem şantiyi krema sıkma torbasına alıp, fındıkların üzerine sıkın. Haşhaş serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo