ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR RÜZGAR GÜLÜ

Rüzgar Gülü

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rüzgar Gülü Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

Şerbet için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Rüzgar Gülü Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri iyice yoğurun ve dinlendirin. Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açın. Çay bardağının ağız kısmıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Beş daireyi diğerinin yarısına gelecek şekilde üst üste yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tam ortasından kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıları şerbetin içine aktarın ve şerbetini çekince süzüp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.