Rüzgar Gülü

Rüzgar Gülü
10 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rüzgar Gülü için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

Şerbet için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Rüzgar Gülü

Nasıl Yapılır

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri iyice yoğurun ve dinlendirin. Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açın. Çay bardağının ağız kısmıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Beş daireyi diğerinin yarısına gelecek şekilde üst üste yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tam ortasından kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıları şerbetin içine aktarın ve şerbetini çekince süzüp servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo