ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ RİCOTTA PEYNİRLİ DİLİMLER

Ricotta Peynirli Dilimler

Ricotta peynirli dilimler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ricotta Peynirli Dilimler Tarifi İçin malzemeler

  • 20 baklava yufkası
  • 200 g tereyağı
  • 500 g ricotta peyniri
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3⁄4 su bardağı süt

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Ricotta Peynirli Dilimler Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ricotta peyniri, şeker, tarçın ve sütü derin bir kaba alıp mikserle çırpın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Her iki yufka arasına eritilmiş tereyağı sürerek 10 kat yufkayı üst üste dizerek tepsiye yerleştirin. Son yufkanın üzerine tereyağı sürüp ricotta peynirli karışımı yufka üzerine düzgün bir şekilde yayın. 
  • Kalan yufkaları da ikişerli gruplar halinde aralarına tereyağı sürerek tepsiye dizin. Keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kareler kesin. Üzerine kalan tereyağını sürün. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip 40 dakika pişirin. Sıcak yufkaların üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirin. 1-2 saat bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!