ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ PORTAKALLI YOĞURT TATLISI

Portakallı Yoğurt Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr yoğurt
  • 3 yumurta
  • 175 gr toz şeker
  • 225 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 portakal
  • 1 limon

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 250 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 portakal

Portakallı Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, portakalın kabuğunu soyun ve kabukları ince kıyın. Orta boy bir tencerede su, şeker, limon suyu ve kabukları orta ateşte kaynatın.
  • Bir kapta yumurtaları mikserle çırpın. Yoğurt, limon ve portakalın rendelenmiş kabukları, un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Tereyağı ile yağlanmış bir cam kaba ya da uygun bir tepsiye hamuru aktarın. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Sıcak tatlı üzerine soğuk şerbeti dökün. İki saat bekletin. Yoğurtla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik yoğurt tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!