Portakallı Yoğurt Tatlısı

Portakallı Yoğurt Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Portakallı Yoğurt Tatlısı için

Malzemeler

  • 250 gr yoğurt
  • 3 yumurta
  • 175 gr toz şeker
  • 225 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 portakal
  • 1 limon

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 250 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 portakal
Portakallı Yoğurt Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için, portakalın kabuğunu soyun ve kabukları ince kıyın. Orta boy bir tencerede su, şeker, limon suyu ve kabukları orta ateşte kaynatın.
  2. Bir kapta yumurtaları mikserle çırpın. Yoğurt, limon ve portakalın rendelenmiş kabukları, un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Tereyağı ile yağlanmış bir cam kaba ya da uygun bir tepsiye hamuru aktarın. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  4. Sıcak tatlı üzerine soğuk şerbeti dökün. İki saat bekletin. Yoğurtla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik yoğurt tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo