ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ PORTAKALLI LOKMA

Portakallı Lokma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Lokma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 4-5 portakal
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz

Kızartma için

  • Sıvıyağ

Portakallı Lokma Nasıl Yapılır?

Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küçük kesin. Unu hamur yoğurma kabına alıp margarin, süt ve tuz ilave edin. Katı ve düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Un serpilmiş zemine alıp merdaneyle 2 mm inceliğinde açın.

Portakalları yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Tozşekerle harmanlayıp hamurun üzerine serpiştirin. 10 cm?lik şeritler halinde kesip her birini rulo şeklinde sarın ve yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlerin kesik kısımlarının üzerine elinizle hafifçe bastırın.

Yağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!