Portakallı Lokma

21 Kasım 2020 tarihinde güncellendi.
Portakallı Lokma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Portakallı Lokma için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 4-5 portakal
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz

Kızartma için

  • Sıvıyağ
Portakallı Lokma

Nasıl Yapılır

Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küçük kesin. Unu hamur yoğurma kabına alıp margarin, süt ve tuz ilave edin. Katı ve düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Un serpilmiş zemine alıp merdaneyle 2 mm inceliğinde açın.

Portakalları yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Tozşekerle harmanlayıp hamurun üzerine serpiştirin. 10 cm?lik şeritler halinde kesip her birini rulo şeklinde sarın ve yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlerin kesik kısımlarının üzerine elinizle hafifçe bastırın.

Yağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo