ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ PEKMEZLİ TAŞ KADAYIF

Pekmezli Taş Kadayıf

Pekmezli taş kadayıf

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pekmezli Taş Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

  • 10 yassı kadayıf
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Kızartmak için;

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Pekmezli Taş Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencereye koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp pekmezi ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp, şerbetin ılık hale gelmesini bekleyin.
  • Diğer tarafta yumurtaları derin bir kaseye kırıp, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın.
  • Geniş bir cam kaba soğuk su doldurup bir kenarda bekletin. Taş kadayıfların içine 1’er yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz içi koyup, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Tek tek yumurtaya bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
  • Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp yumurta kokmaması ve fazla yağını bırakması için kabın içindeki soğuk suya batırıp çıkarın.
  • Kadayıfları çatal yardımıyla birkaç saniye havada tutarak suyunu süzün. Süzdüğünüz kadayıfları hemen ılık şerbetin olduğu tencerenin içine atın ve ocağın altını yakarak kadayıfları 15 dakika kadar şurupla ısıtın.
  • Şerbeti iyice çeken kadayıfları çatal yardımıyla süzerek şerbetten alın. Servis tabağına aldığınız kadayıfların üzerine 1 su bardağı kadar şerbet gezdirin. Üzerlerine çekilmiş ceviz içi ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Adana usulü şerbetli taş kadayıf tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!