Pekmezli Taş Kadayıf

Pekmezli Taş Kadayıf
21 Kasım 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pekmezli Taş Kadayıf için

Malzemeler

  • 10 yassı kadayıf
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Kızartmak için;

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
Pekmezli Taş Kadayıf

Nasıl Yapılır

  1. Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencereye koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  2. Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp pekmezi ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp, şerbetin ılık hale gelmesini bekleyin.
  3. Diğer tarafta yumurtaları derin bir kaseye kırıp, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın.
  4. Geniş bir cam kaba soğuk su doldurup bir kenarda bekletin. Taş kadayıfların içine 1’er yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz içi koyup, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Tek tek yumurtaya bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
  5. Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp yumurta kokmaması ve fazla yağını bırakması için kabın içindeki soğuk suya batırıp çıkarın.
  6. Kadayıfları çatal yardımıyla birkaç saniye havada tutarak suyunu süzün. Süzdüğünüz kadayıfları hemen ılık şerbetin olduğu tencerenin içine atın ve ocağın altını yakarak kadayıfları 15 dakika kadar şurupla ısıtın.
  7. Şerbeti iyice çeken kadayıfları çatal yardımıyla süzerek şerbetten alın. Servis tabağına aldığınız kadayıfların üzerine 1 su bardağı kadar şerbet gezdirin. Üzerlerine çekilmiş ceviz içi ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Adana usulü şerbetli taş kadayıf tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo