ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ YUFKA TATLISI

Lor Peynirli Yufka Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lor Peynirli Yufka Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 20 baklava yufkası
  • 200 gr tereyağı
  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • ¾ su bardağı süt

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Lor Peynirli Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Lor peyniri, şeker, tarçın ve sütü çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Her iki yufka arasına eritilmiş tereyağı sürerek 10 kat yufkayı üst üste tepsiye dizerek yerleştirin. Son yufkanın üzerine tereyağı sürüp lor peynirli karışımı yufka üzerine düzgün bir şekilde yayın. Kalan yufkaları da ikişerli gruplar halinde aralarına tereyağı sürerek tepsiye dizin. Keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kareler kesin. Üzerine kalan tereyağını sürün. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip 40 dakika pişirin. Sıcak yufkaların üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirin. 1-2 saat bekletip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!