Lor Peynirli Yufka Tatlısı

Lor Peynirli Yufka Tatlısı
16 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lor Peynirli Yufka Tatlısı için

Malzemeler

  • 20 baklava yufkası
  • 200 gr tereyağı
  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • ¾ su bardağı süt

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Lor Peynirli Yufka Tatlısı

Nasıl Yapılır

Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Lor peyniri, şeker, tarçın ve sütü çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Her iki yufka arasına eritilmiş tereyağı sürerek 10 kat yufkayı üst üste tepsiye dizerek yerleştirin. Son yufkanın üzerine tereyağı sürüp lor peynirli karışımı yufka üzerine düzgün bir şekilde yayın. Kalan yufkaları da ikişerli gruplar halinde aralarına tereyağı sürerek tepsiye dizin. Keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kareler kesin. Üzerine kalan tereyağını sürün. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip 40 dakika pişirin. Sıcak yufkaların üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirin. 1-2 saat bekletip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo