ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ LÖMBEDEK TATLISI

Lömbedek Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lömbedek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 4.5 su bardağı tozşeker
  • 4.5 su bardağı su

Üzeri için

  • Kaymak
  • İri çekilmiş Antep fıstığı

Lömbedek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, şeker ve suyu iyice karıştırıp şekeri eritin. Fırından çıkan tatlıların üzerine hemen dökün. Fırını kapatıp tatlıları fırında 5 dakika bekletin. bırakın ve şerbetini çekmesini sağlayın. Kaymak ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!