ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ LİMON KREMALI VE ERİKLİ TATLI

Limon Kremalı Ve Erikli Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon Kremalı Ve Erikli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 8 kırmızı erik
  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı mısır nişastası
  • Yarım limon
  • 3 su bardağı su
  • 15 gr tereyağı
  • 4 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata

Limon Kremalı Ve Erikli Tatlı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor...

Muhallebi için, su, 1.5 çay bardağı şeker, 3 çorba kaşığı mısır nişastası, 3 yumurta, yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu sos tenceresine alıp iyice çırpın.Kısık ateşte bir taşım kaynatıp tereyağını ekleyin.Tereyağını eriyinceye kadar ısıtmaya devam edin.Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Kırmızı erikli karışım için beş eriğin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.Kalan üç eriği ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.Yarım çay bardağı şeker ve 1 çorba kaşığı mısır nişastasını bir tavaya alıp karamelize edin.Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Yarım eriklerin suyunu süzerek süsleme için ayrı bir kaseye ayırın.

Servis bardaklarına sırasıyla kırmızı erikli karışım ve ılınmış muhallebiyi paylaştırın.Üzerlerine ayırdığınız yarımşar erikleri yerleştirin.Rendelenmiş beyaz çikolata serpiştirin.Buzdolabında en az yarım saat soğutup servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!