Kurdele Tatlısı

Kurdele Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kurdele Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8 çay bardağı un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Şerbeti için

  • 800 g toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Üzeri için

  • File fıstık
  • İnce kırılmış ceviz
Kurdele Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Şeker tamamen eriyince limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için yoğurt, yumurta ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. İrmik, kabartma tozu ve unu ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açarak şeritler kesin. Şeritleri tekrar keserek dikdörtgen parçalar elde edin. Dikdörtgenleri ortadan sıkıştırıp bağlayarak kurdele şekli verin.
  3. Kurdele şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları soğuyan şerbetin içine atarak 3-4 dakika bekletin. Süzerek bir servis tabağına alın. Üzerini file fıstık ve ince kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo