ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KAYMAKLI KAYISI

Kaymaklı Kayısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Kayısı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kuru kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr kaymak
  • 3 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Kaymaklı Kayısı Nasıl Yapılır?

Bir gece önceden ıslatılmış kayısıları şeker ile birlikte bol suda haşlayın. Kayısılar altın rengine döndüğünde ateşten alıp soğumaya bırakın.

Açık tarafından ayırıp ortalarına çay kaşığı ile kaymak doldurun. Antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!