Kaymaklı Kayısı

Kaymaklı Kayısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kaymaklı Kayısı için

Malzemeler

  • 250 gr kuru kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr kaymak
  • 3 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Kaymaklı Kayısı

Nasıl Yapılır

Bir gece önceden ıslatılmış kayısıları şeker ile birlikte bol suda haşlayın. Kayısılar altın rengine döndüğünde ateşten alıp soğumaya bırakın.

Açık tarafından ayırıp ortalarına çay kaşığı ile kaymak doldurun. Antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo