ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ JALEBİ

Jalebi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Jalebi Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • ¾ su bardağı yoğurt
  • ¼ su bardağı su
  • 1 tutam tuz

Şerbet için

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Toz kakule
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tel safran

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • File badem

Jalebi Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu kaynatın. Kakule, safran ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba eleyin. Pirinç unu, yoğurt, su ve tuzu ekleyip çırpın. Hazırladığınız hamuru 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün hamur 2 katına çıkınca düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve kızgın yağa helezon şeklinde sıkın. Her iki tarafı da kızarınca yağdan alıp şerbetin içine atın. Birkaç dakika bekletip servis tabağına alın. Üzerine file badem serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!