ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ İSHAKİYE

İshakiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İshakiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 ml süt
  • 180 gr irmik
  • 5 yumurta
  • 2 parça damla sakızı
  • 75 gr toz badem

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • File fıstık

İshakiye Nasıl Yapılır?

Şerbet için, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Süt, irmik ve dövülmüş sakızı başka bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Karışım biraz soğuduğunda yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine harcı yayıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Üzerine toz badem serpin. 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Üzerine file fıstık serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!