ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR HİNTPARE

Hintpare

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hintpare tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Hintpare Nasıl Yapılır

Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatıllmış margarin, yumurta, vanilya ve hindistan cevizini karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün. Bir saat dinlendirip servis yapın.

Servis yapmadan önce isteğe göre tatlının üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.