ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ HAVUÇLU REVANİ

Havuçlu Revani

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Revani Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 3.5 kahve fincanı un
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Havuçlu Revani Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz havuçlu revani tatlısında.

  • Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın. Çırpılmış şeker ve yumurtaya yoğurdu, irmiği, ayçiçeği yağını, unu, rendelenmiş havucu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kare ya da dikdörtgen cam fırın kabını yağlayın ve hamuru aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tatlıyı fırından çıkarıp soğuyan şerbeti üzerine gezdirerek dökün. En az 30 dakika dinlendirin. İsteğe göre krema ve toz fıstık serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik revani tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!