ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ GASEFE

Gasefe

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Gasefe Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kuru kayısı
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz

Gasefe Nasıl Yapılır?

Kuru kayısıları 5 saat suda bekletin. Su ve tozşekeri kaynatın. Kayısıları ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Pişen kayısıları servis tabağına alın ve tereyağını eritip kayısıların üzerine dökün.

Üzerini ceviz ve dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!