ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR GASEFE

> GASEFE
2 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gasefe tarifi için malzemeler
  • 250 gr kuru kayısı 2 su bardağı su 1 su bardağı tozşeker 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
Gasefe Nasıl Yapılır

Kuru kayısıları 5 saat suda bekletin. Su ve tozşekeri kaynatın. Kayısıları ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Pişen kayısıları servis tabağına alın ve tereyağını eritip kayısıların üzerine dökün.

Üzerini ceviz ve dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.