Gasefe

29 Nisan 2024 tarihinde güncellendi.
Gasefe
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Gasefe için

Malzemeler

  • 250 gr kuru kayısı
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
Gasefe

Nasıl Yapılır

Kuru kayısıları 5 saat suda bekletin. Su ve tozşekeri kaynatın. Kayısıları ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Pişen kayısıları servis tabağına alın ve tereyağını eritip kayısıların üzerine dökün.

Üzerini ceviz ve dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar
avatar
Fadime Meral YORUM 02 Haziran 2025, 20:12
Çok güzel ve çok lezzetli yemekler.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo