Gasefe

Gasefe
04 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Gasefe için

Malzemeler

  • 250 gr kuru kayısı
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
Gasefe

Nasıl Yapılır

Kuru kayısıları 5 saat suda bekletin. Su ve tozşekeri kaynatın. Kayısıları ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Pişen kayısıları servis tabağına alın ve tereyağını eritip kayısıların üzerine dökün.

Üzerini ceviz ve dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo