Frambuazlı Trileçe

Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Frambuazlı Trileçe Tarifi İçin malzemeler
Keki için
- 5 yumurta
- 250 g tozşeker
- 300 g un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
- 1 litre light süt
- 500 g krema
- Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için
- 150 g frambuaz
- 100 g böğürtlen
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı su
Frambuazlı Trileçe Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaselere ayırın. Sarıların üzerine şekeri ekleyip mikser ile iyice çırpın.
- Beyazlarını da bir tutam tuz ile temiz ve kuru mikser uçları kullanarak kar haline gelene kadar çırpın.
- Ayrı bir kasede kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyin ve hafif çırpın.
- Yumurta aklarını söndürmeden spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve karışımı yağlanmış 30x30 ebadında kare bir fırın kabına döküp spatula ile düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbeti için; süt, toz şeker ve kremayı derin bir tencereye alın.
- Toz şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın. Kaynatmadan ateşten alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan keki karelere bölün ve üzerine süt şerbetini gezdirin.
- Tamamen sütü çekene kadar bekletin.Üzeri için; frambuazları blender ile çekip bir sos tenceresine alın. Şekeri ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
- Nişastayı su ile eritip frambuaza ekleyin ve koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp bir kenarda ara ara karıştırarak soğutun.
- Tatlının üzerini sosla kaplayın. Üzerini meyve ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, videolu anlatımıyla nefis karamel soslu trileçe tarifine göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?