ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZLI TRİLEÇE

Frambuazlı Trileçe

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Frambuazlı Trileçe Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 5 yumurta
  • 250 g tozşeker
  • 300 g un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 1 litre light süt
  • 500 g krema
  • Yarım su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 150 g frambuaz
  • 100 g böğürtlen
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı su

Frambuazlı Trileçe Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaselere ayırın. Sarıların üzerine şekeri ekleyip mikser ile iyice çırpın.
  • Beyazlarını da bir tutam tuz ile temiz ve kuru mikser uçları kullanarak kar haline gelene kadar çırpın.
  • Ayrı bir kasede kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyin ve hafif çırpın.
  • Yumurta aklarını söndürmeden spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve karışımı yağlanmış 30x30 ebadında kare bir fırın kabına döküp spatula ile düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbeti için; süt, toz şeker ve kremayı derin bir tencereye alın.
  • Toz şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın. Kaynatmadan ateşten alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan keki karelere bölün ve üzerine süt şerbetini gezdirin.
  • Tamamen sütü çekene kadar bekletin.Üzeri için; frambuazları blender ile çekip bir sos tenceresine alın. Şekeri ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
  • Nişastayı su ile eritip frambuaza ekleyin ve koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp bir kenarda ara ara karıştırarak soğutun.
  • Tatlının üzerini sosla kaplayın. Üzerini meyve ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla nefis karamel soslu trileçe tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!