Fıstıklı Burma

Fıstıklı Burma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fıstıklı Burma için

Malzemeler

  • 10 baklava yufkası
  • 1.5 su bardağı toz Antep fıstığı
  • 160 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 4.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
Fıstıklı Burma

Nasıl Yapılır

Misafirlerinize sunacağınız tatlınızı kendi mutfağınızda kendiniz hazırlayın. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın.

Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin. Yarısının üzerine fırçayla tereyağı sürüp diğer yarısını üzerlerine serin. Her bir parçanın üzerine bolca toz fıstık serpiştirin.

Oklava ile rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkartın.

Fırın tepsisine tereyağı sürüp burmaları tepsiye dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Tatlıyı fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine gezdirin. 30-40 dakika dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo