ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ FISTIKLI BURMA

Fıstıklı Burma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Burma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 baklava yufkası
  • 1.5 su bardağı toz Antep fıstığı
  • 160 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 4.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Fıstıklı Burma Nasıl Yapılır?

Misafirlerinize sunacağınız tatlınızı kendi mutfağınızda kendiniz hazırlayın. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın.

Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin. Yarısının üzerine fırçayla tereyağı sürüp diğer yarısını üzerlerine serin. Her bir parçanın üzerine bolca toz fıstık serpiştirin.

Oklava ile rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkartın.

Fırın tepsisine tereyağı sürüp burmaları tepsiye dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Tatlıyı fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine gezdirin. 30-40 dakika dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!