ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR FINDIKLI BAKLAVA

Fındıklı baklava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı baklava tarifi için malzemeler

  • 45 adet baklava yufkası
  • 300 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • Şerbet için
  • 5 su bardağı tozşeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limonun suyu

Fındıklı baklava Nasıl Yapılır

*Şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın.

*Fırın tepsisini yağlayıp 3 yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün ve her 3 yaprakta bir tereyağı sürerek 15 adet yufkayı tepsiye yerleştirin. Dövülmüş fındığın yarısını serpiştirip yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.

*Kalan tereyağını ısıtıp baklavanın en üstüne dökün. Bıçakla baklava dilimi şeklinde kesin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

*Fırından çıkardığınız baklavayı 5 dakika dinlendirip şerbeti üzerine dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra arzuya göre üzerine fındık serpiştirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.