Fındıklı Baklava

Fındıklı Baklava
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fındıklı Baklava için

Malzemeler

  • 45 adet baklava yufkası
  • 300 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • Şerbet için
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limonun suyu
Fındıklı Baklava

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın.
  2. Fırın tepsisini yağlayıp 3 yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün ve her 3 yaprakta bir tereyağı sürerek 15 adet yufkayı tepsiye yerleştirin.
  3. Dövülmüş fındığın yarısını serpiştirip yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  4. Kalan tereyağını ısıtıp baklavanın en üstüne dökün. Bıçakla baklava dilimi şeklinde kesin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Fırından çıkardığınız baklavayı 5 dakika dinlendirip şerbeti üzerine dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra arzuya göre üzerine fındık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kuru baklava tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo