ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ FINDIKLI BAKLAVA

Fındıklı Baklava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 45 adet baklava yufkası
  • 300 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • Şerbet için
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limonun suyu

Fındıklı Baklava Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp 3 yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün ve her 3 yaprakta bir tereyağı sürerek 15 adet yufkayı tepsiye yerleştirin.
  • Dövülmüş fındığın yarısını serpiştirip yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  • Kalan tereyağını ısıtıp baklavanın en üstüne dökün. Bıçakla baklava dilimi şeklinde kesin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız baklavayı 5 dakika dinlendirip şerbeti üzerine dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra arzuya göre üzerine fındık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kuru baklava tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!