ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ EV BAKLAVASI

Ev Baklavası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ev Baklavası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 su bardağı un
  • 10 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Nişasta

Şurubu için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2~3 damla limon suyu

Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabında un, yumurta, yoğurt, tuz ve ılık suyu karıştırıp yoğurun. Bir saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamuru 10 bezeye ayırın. Hamur bezelerini nişasta ve un karışımı serptiğiniz mutfak tezgahında incecik açın. Yağladığınız fırın tepsisine 5 yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine bol ceviz içi serpin. Diğer yufkalarla üzerini kapatın. Üçgen dilimler kesip üzerine kızgın tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Şurup için derin bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edin. Fırından çıkarıp soğuyan baklavanın üzerine ılık şurubu gezdirin. Bir saat dinlendirip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!