DUDOVA

Dudova
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dudova tarifi için malzemeler
  • 4-4.5 su bardağı un
  • 3 yumurta sarısı
  • 250 g tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limon

İç harcı için

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı badem içi
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Hindistan cevizi
Dudova hazırlanışı

  • Unu büyük bir hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Yumurta sarılarını ilave edin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, tuz ve kabartma tozunu ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir süre dinlendirin.
  • Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu ekleyin ve ocağı kapatın. Şerbeti soğuması için bekletin. İç harcı için ceviz, badem, Hindistan cevizi ve tarçını bir kasede karıştırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yassı biçimde açın. Harçtan bir parça ekleyip hamurun iki ucunu karşılıklı kapatın. Hafifçe sıkıp hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti fırından çıkardığınız hamurların üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar bekletin. Üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!