ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ DAMLA SAKIZLI VE BADEMLİ TATLI

Damla Sakızlı Ve Bademli Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Damla Sakızlı Ve Bademli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3/4 litre süt
  • 175 gr irmik
  • 5 yumurta
  • 2 parça damla sakızı
  • 75 gr file badem
  • 20 cl krema

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Damla Sakızlı Ve Bademli Tatlı Nasıl Yapılır?

Su ve şekeri tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın. Şerbeti soğutun. Altı kalın bir tencereye süt, irmik ve ezilmiş damla sakızını alın. Kısık ateşte karıştırarak 25 dakika pişirin. Koyu bir kıvama gelince tencereyi ocaktan alın. Biraz soğuyunca yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle karıştırın. Sonra tabanı yağlanmış bir kalıba dökerek üstünü bademle kaplayın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarınca soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış krema ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!