Çiğ Yağ Tatlısı

Çiğ Yağ Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çiğ Yağ Tatlısı için

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • Aldığı kadar un
  • Toz Antep fıstığı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Çiğ Yağ Tatlısı

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz çiğ yağ tatlısında. Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.

Tereyağını hafif eritin. Un ilave edip hafif yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerine parmak batırarak şekil verin. Yağladığınız fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.

Fırından çıkardığınız tatlılar sıcakken soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Soğuyunca üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo