Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Kadayıf için

Malzemeler

  • 750 gr tel kadayıf
  • 250 gr tereyağı
  • 300 gr ceviz içi
  • Kaymak
  • Ceviz içi
  • Bögürtlen
  • Nane

Şerbeti için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Cevizli Kadayıf

Nasıl Yapılır

Bayrama özel şık sunumlarlar harika bir tatlı. Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Kadayıfları dört parmak kalınlığında kesin. Tereyağını döküp iyice karıştırın.

Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayıp kadayıfın yarısını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine iri parçalara ayrılmış cevizi serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp tekrar iyice bastırın. 190 dereceye ayarlanmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Şerbeti fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine dökün. 30 dakika dinlendirin. Kaymak, ceviz içi, böğürtlen ve nane ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo