ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CEVİZLİ KADAYIF

Cevizli Kadayıf

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Cevizli Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr tel kadayıf
  • 250 gr tereyağı
  • 300 gr ceviz içi
  • Kaymak
  • Ceviz içi
  • Bögürtlen
  • Nane

Şerbeti için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Cevizli Kadayıf Nasıl Yapılır?

Bayrama özel şık sunumlarlar harika bir tatlı. Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Kadayıfları dört parmak kalınlığında kesin. Tereyağını döküp iyice karıştırın.

Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayıp kadayıfın yarısını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine iri parçalara ayrılmış cevizi serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp tekrar iyice bastırın. 190 dereceye ayarlanmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Şerbeti fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine dökün. 30 dakika dinlendirin. Kaymak, ceviz içi, böğürtlen ve nane ile süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!