BALLI PRATİK ŞÖBİYET

Ballı pratik şöbiyet
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı pratik şöbiyet tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket milföy hamuru
  • 150 g file Antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı bal
Ballı pratik şöbiyet hazırlanışı

  • İrmik ve sütü bir sos tenceresine alın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Milföy hamurlarını dörde bölün. İçlerine irmikli muhallebiden yayıp file Antep fıstığı ilave edin ve üçgen şeklinde kapatın.
  • Şöbiyetleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine bal gezdirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!