ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BADEMLİ TATLI

Bademli Tatlı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr toz badem
  • 100 gr rendelenmiş hindistan cevizi
  • 125 gr pudra şeker
  • 100 gr irmik
  • 3 yumurta
  • 50 gr beyaz badem
  • Yarım portakalın kabuğu

Şerbet için:

  • 500 gr toz şeker
  • 500 ml su
  • Yarım limonun suyu

Bademli Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Toz badem, hindistan cevizi, pudra şeker, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtaları mikserle karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı kremşanti torbasına doldurun. Tabanı hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Üzerine birer tane beyaz badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından alın.
  • Toz şeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırarak kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın.
  • Tatlıların üzerine şurubu dökerek bir süre bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!