Bademli Tatlı

Bademli Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bademli Tatlı için

Malzemeler

  • 250 gr toz badem
  • 100 gr rendelenmiş hindistan cevizi
  • 125 gr pudra şeker
  • 100 gr irmik
  • 3 yumurta
  • 50 gr beyaz badem
  • Yarım portakalın kabuğu

Şerbet için:

  • 500 gr toz şeker
  • 500 ml su
  • Yarım limonun suyu
Bademli Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Toz badem, hindistan cevizi, pudra şeker, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtaları mikserle karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımı kremşanti torbasına doldurun. Tabanı hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Üzerine birer tane beyaz badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından alın.
  3. Toz şeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırarak kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın.
  4. Tatlıların üzerine şurubu dökerek bir süre bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo