ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ AYVALI PEYNİR TATLISI

Ayvalı Peynir Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Peynir Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 200 gr tuzsuz beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Ayva tatlısı için

  • 3 ayva
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su

Sunum için

  • Vanilyalı dondurma
  • Nane yaprakları
  • Ceviz
  • Toz fıstık

Ayvalı Peynir Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup elma dilim doğrayın ve tencereye alın. Üzerine şeker, su ve vanilya ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ayvaları içinden çıkartıp koyulaşıncaya kadar şerbetini kaynatmaya devam edin. Ayvaları ekleyip şerbette bekletin.
  • Peyniri geniş bir kaseye rendeleyin. Yumurta, kakao, tuz ve irmik ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayıp yassılaştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
  • Soğuyan tatlıları kaynayan şerbete atıp ara ara karıştırarak yüksek ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Kevgirle şerbetten çıkartıp soğumaya bırakın.
  • Servis tabağına tatlıyı yerleştirin. Üzerine ayvalardan iki parça yerleştirip tekrar tatlıdan ilave edin. En üste iki dilim ayva yerleştirip bir top dondurma ekleyin.
  • Ceviz, toz fıstık ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak klasik peynir tatlısını da listenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!