ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR AYVA ÇALKAMASI

AYVA ÇALKAMASI

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayva çalkaması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 3

4 tane karanfil Çalkama için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
Ayva çalkaması Nasıl Yapılır

*Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimler halinde kesip ısıya dayanıklı cam bir kaba, kabuksuz tarafları yukarıda kalacak şekilde yerleştirin.

*Her bir ayva kümesinin üzerine birer yemek kaşığı şeker ilave edin. Tarçın serpiştirip karanfilleri ekleyin. 180 derece fırında üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Süt, yumurta, şeker ve pirinç ununu çırpın. Pişen ayvaların üzerine döküp tekrar fırına verin. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Tarçın ve karanfil serpip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:37:05

Kolaya benziyor

Misafir12.10.2016 16:37:11

süpeeeeeerrrrrrr

Misafir12.10.2016 16:41:13

süper elinize sağlık

Misafir12.10.2016 17:18:01

benim yasım 10 çok güzel şeyler yapıyorum bu tarif benifımdan yazlıdı

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.