ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ARMUT TATLISI

Armut Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 armut 6 yumurta 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı ufalanmış kek parçaları 1 limonun rendelenmiş kabuğu Yarım çay bardağı un Yarım çay bardağı toz şeker Yarım tatlı kaşığı tarçın 3

4 tane karanfilŞerbet için2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Armutları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan küp doğrayın. Üzerine toz şeker ilave edip bir tencerede kısık ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kekleri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin. Yumurtaları çırpıp kabartma tozunu ilave edin. Un, limon kabuğu, tarçın ve karanfili ekleyip karıştırın. Soğuyan armutları ilave edip harmanlayın.

Yağladığınız kek kalıbına karışımı aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp ılınınca servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!