ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ARMUT TATLISI

> ARMUT TATLISI
6 Kişilik
Hazırlama 45 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armut tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 armut
  • 6 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı ufalanmış kek parçaları
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 3

4 tane karanfil Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Armut tatlısı Nasıl Yapılır

*Armutları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan küp doğrayın. Üzerine toz şeker ilave edip bir tencerede kısık ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Kekleri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin. Yumurtaları çırpıp kabartma tozunu ilave edin. Un, limon kabuğu, tarçın ve karanfili ekleyip karıştırın. Soğuyan armutları ilave edip harmanlayın.

*Yağladığınız kek kalıbına karışımı aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

*Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp ılınınca servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.