ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ARMUT TATLISI

Armut Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 armut
  • 6 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı ufalanmış kek parçaları
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 3

4 tane karanfil Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

*Armutları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan küp doğrayın. Üzerine toz şeker ilave edip bir tencerede kısık ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Kekleri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin. Yumurtaları çırpıp kabartma tozunu ilave edin. Un, limon kabuğu, tarçın ve karanfili ekleyip karıştırın. Soğuyan armutları ilave edip harmanlayın.

*Yağladığınız kek kalıbına karışımı aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

*Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp ılınınca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!