ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI KADAYIF TATLISI

Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 400 g tel kadayıf
  • 250 g bütün iç Antep fıstığı

Şurubu için

  • 300 g toz şeker
  • 300 ml su

Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin ve kadayıfın üzerine gezdirip iyice karıştırın. 25 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Kadayıfı tepsiye aktarın ve elinizle iyice bastırarak düzleştirin. Antep fıstıklarını kadayıfın üzerinde boşluk kalmayacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Şurup için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine dökün. 30 dakika kadar şerbeti çekmesini bekleyip dilimleyin. Ilık servis yapın. 

Antep usulü fıstıklı kadayıf tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!