ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATALI PANDİSPANYA TOPLARI

Beyaz Çikolatalı Pandispanya Topları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz Çikolatalı Pandispanya Topları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr beyaz çikolata
  • 25 gr tereyağı
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 90 gr ufalanmış pandispanya

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Beyaz Çikolatalı Pandispanya Topları Nasıl Yapılır?

Beyaz çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırıp bir cam kaseye alın. Tereyağını ekleyip kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin (çikolatanın bulunduğu kaseye suyun girmemesine dikkat edin). Çikolata ve tereyağını eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Kaseyi tencerenin üzerinden alıp karışımı birkaç dakika bekletin. Hindistan cevizinin 2/3’ünü büyük bir kase içine alıp kalanını bir kenara ayırın. Kasede bulunan Hindistan cevizine ufalanmış pandispanya ve eritilmiş çikolatayı ilave edin. Çatalla ezerek karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ayırdığınız Hindistan cevizine bulayın. Servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!