ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ŞEMSİYELİ PASTA

> ŞEMSİYELİ PASTA
14 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şemsiyeli pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 yumurta
  • 12 kahve fincanı un
  • 12 kahve fincanı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı kakao
  • 3 paket kabartma tozu
  • 3 paket vanilya
  • 3 su bardağı şekerli süt

Üzeri ve süslemek için

  • Beyaz ve renkli şeker hamuru
Şemsiyeli pasta Nasıl Yapılır

Toz şekeri ve yumurtaları büyük bir kaba alıp mikserle yaklaşık 7-8 dakika çırpın. Şeker eridikten sonra elenmiş kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Kek hamurunu yağladığınız farklı boyutlardaki 3 yuvarlak kek kalıbına paylaştırın. Kekleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Pişen kekler soğuduktan sonra sert kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesin. Daha sonra her katı süt ile ıslatarak ince açılmış beyaz şeker hamuru ile kaplayın ve büyükten küçüğe doğru üst üste yerleştirin. Yine farklı renklerdeki şeker hamurundan küçük daireler hazırlayarak şemsiye şekli verin. Şemsiyeleri kürdanların üzerine sabitleyip pastanın üzerini süsleyin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.