Şeftalili Mus Pasta

Şeftalili Mus Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Mus Pasta için

Malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta (oda ısısında)
  • 100 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • ¾ su bardağı kek unu
  • 45 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 tutam tuz

Mouse için

  • 700 ml krema
  • 3 şeftali
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yaprak jelatin
  • 100 gr file badem (kavrulmuş)
Şeftalili Mus Pasta

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Yumurtaları karıştırma kabına alıp mikserle kabarıncaya kadar iyice çırpın. Şekeri ekleyerek birkaç dakika daha çırpmaya devam edin. Tuz, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Unu ve tereyağını azar azar ilave ederek ekleyin ve karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp 25-30 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp kekin kenarlara yapışmaması için bıçak ile kenarlarından ayırın ve kalıbın içinde soğumaya bırakın. Şeftalileri mutfak robotunda püre haline getirin. Sos tenceresine aktarıp şeker ekleyin ve kıvamı koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Jelatinleri içi su dolu bir kabın içine dizin ve 5 dakika bekletin. 250 ml kremayı sos tenceresinde ısıtıp jelatinleri içinde eritin. 150 ml kremayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Şeftali püresi ile jelatinli kremayı ekleyip karıştırın. Keki enine ortadan ikiye kesin ve bir parçasını tekrar kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerine krema karışımını ekleyin. Diğer keki mousse karışımının üzerine yerleştirin ve 4-5 saat buzdolabında soğutun. Kalan kremayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Pastayı kalıptan çıkartın. Kenarlarına çırpılmış kremayı sürüp file badem yapıştırın. Üzerine krema yayın. Şeftali dilimleri ve file bademle süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo