ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ŞEFTALİLİ BATON PASTA

Şeftalili baton pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftalili baton pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Dolgusu için

  • 2 şeftali
  • 250 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 paket beyaz çikolata sosu
  • Ceviz içi

Şeftalili baton pasta Nasıl Yapılır

Fırını 170 dereceye ayarlayın. 23 cm’lik baton kek kalıbını yağlayın. Yumurtalar ve şekeri mikserle iyice çırpın. Süt, ayçiçeği yağı, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin. Ceviz içini ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krema, vanilya ve pudra şekerini karıştırma kabına alın ve mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Şeftalinin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Keki enine üçe bölün. Aralarına krema sürüp doğranmış şeftalileri serpiştirin. Beyaz çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve pastanın üzerine dökün. Ceviz ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.