ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ROMANTİK PASTA

Romantik Pasta

Romantik pasta

Sevgili Zeynep Dinç’den aşkı anlatan romantik pasta tarifi.. Tarçın, zencefil, pekmez ve portakal ile hazırlanan aromatik keki, ev yapımı krem şanti ile buluşturduk ve ortaya nefis bir tatlı çıktı. Üzerini kalpli kurabiyeler, kakao parçacıkları ve taze gül ile süsleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, özel günleri daha renkli bir hale getirecek romantik pasta tarifine geçebiliriz.

Şık sunumlarıyla masal pasta, yaş pasta ve kütük pasta tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Romantik Pasta Tarifi İçin malzemeler

Tarçınlı, zencefilli, portakallı kek için

  • 250 g un
  • 115 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1/3 bardak esmer şeker
  • 3/4 bardak pekmez
  • 3/4 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu tozu (Veya portakal kabuğu rendesi)
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Ev yapımı krem şanti için

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı su
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı toz vanilya / vanilin (İsteğe göre)
  • 1,5-2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu sevenler için)

Üzeri için

  • Pudra şekeri (Elenmiş)
  • Kakao parçacıkları
  • Taze gül veya organik cotton gül, gelin çiçekleri (İsteğe göre)
  • Kalp kurabiyeler (İsteğe göre)

Romantik Pasta Nasıl Yapılır?

  • Un, karbonat, tuz ve baharatları bir kaseye alarak karıştırın.
  • Pekmezi bir başka kaseye alarak sıcak su ile inceltin.
  • Krem şantiyi hazırlamak için bir kabın içinde yumurta beyazlarını ve tuzu orta devirdeki bir mikserle 5 dakika köpük gibi olana kadar çırpın.
  • Bu sırada bir cezvede toz şekeri ve suyu, şeker iyice eriyene kadar kaynatın. Mikseri yüksek devire alıp cezvedeki şekerli suyu ip gibi dökün.
  • Mikser çalışmaya devam ederken vanilyayı da ekleyin. Karışımın yarısını başka bir kaba alıp kakao ekleyerek kakaolu şantiye ayrıca hazırlayın.
  • Şantiler istediğiniz katılığa gelince temiz kaplara aktarıp 2 saat süreyle buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Esmer şeker, portakal kabuğu tozu/rendesi ve tereyağını krem kıvamına gelene kadar derin bir kapta çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. (Elde veya mikserde çırpabilirsiniz.) Unlu kuru karışımın yarısını ve inceltilmiş pekmezi ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Son olarak kuru karışımın diğer yarısını da ekleyerek akışkan ve homojen bir karışım elde edinceye dek çırpma işlemine devam edin.
  • Kek karışımını, yağladığınız 20 veya 22 cm’lik bir kalıba aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişme ayarını kontrol ettikten sonra fırından alın.
  • Kek oda sıcaklığına gelince krem şantiyi, kekin çevresine sıvama yaparak sürün, kakaolu şantiyi de üzerine dökerek yayın. Pudra şekeri ve kakao parçaları serptikten sonra pastayı istediğiniz şekilde süsleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!