RED VELVET MİNİ PASTACIKLAR

Red velvet mini pastacıklar
4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Red velvet mini pastacıklar tarifi için malzemeler

Keki için

  • 50 g tereyağı
  • 80 g toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 100 g un
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 70 g süt
  • 1/4 çay kaşığı vanilya aroması
  • Kırmızı gıda boyası

Frosting için

  • 20 g tereyağı
  • 70 g krem beyaz krem peynir
  • 100 g pudra sekeri
  • Çeyrek çay kaşığı vanilya aroması

Üzeri için

  • Frenk üzümü
  • Böğürtlen
  • Nane yaprakları
Red velvet mini pastacıklar hazırlanışı

  • Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın. Mikserin orta hızında krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Karışım homojen bir kıvam aldığında sırasıyla tuz, un ve kabartma tozunu ilave edin ve mikserin hızını düşürerek çırpmaya devam edin. Süt ve vanilya aromasını ilave edip mikserin hızını tekrar yükseltin ve çırpmaya devam edin. Kırmızı gıda boyasını ilave edip  karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Frosting için, tereyağı ve beyaz krem peyniri geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Vanilya esansı ve elediğiniz pudra şekerini ilave edip 5 dakika daha çırpın. Buzdolabına alıp iyice soğutun. 
  • Pişen kek soğuduktan sonra yuvarlak kurabiye kalıbı yardımı ile parçalar kesin. Soğuyan frosting kremanızı bir sıkma torbasına doldurun. Toplamda üç kat olacak şekilde keklerin aralarına frostingden sıkarak üst üste dizin. 
  • Tüm kek parçaları bitinceye kadar üç katlı pastacıklar hazırlayın. Frenk üzümü, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!