ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ MİLFÖYLÜ KALP PASTA

Milföylü Kalp Pasta

 Milföylü kalp pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Milföylü Kalp Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 18 milföy hamuru
  • 700 ml süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 30 g tereyağı

Süslemek için:

  • Frenk üzümü
  • Nane yaprakları
  • Pudra şekeri

Milföylü Kalp Pasta Nasıl Yapılır?

  • Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alarak, malzemeler iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. Sürekli karıştırarak puding kıvamında pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatarak tereyağını ilave edin ve karıştırarak eritin.
  • Sürekli karıştırarak soğumasını sağlayın. Milföy hamurlarını büyük kalp bir kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlı fırında kabarana kadar pis¸irin ve fırından alarak soğumaya bırakın.
  • Hamurların arasına hazırladığınız kremadan sürerek üc¸ kat üst üste dizin. Üzerlerini frenk üzümü ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!