Merengli Ve Fındık Ezmeli Pasta

Merengli Ve Fındık Ezmeli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Merengli Ve Fındık Ezmeli Pasta için

Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • Tuz
  • 2 çay bardağı pudra şeker
  • 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 çay bardağı fındık ezmesi
  • Kivi~muz~çilek~yaban mersini

Üzeri için

  • 1 çay bardağı su
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
Merengli Ve Fındık Ezmeli Pasta

Nasıl Yapılır

Yumurta aklarını 1 tutam tuz ile sertleşip kar gibi oluncaya kadar iyice çırpın. Yavaş yavaş pudra şeker ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak mısır nişastasını ilave edip tekrar çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Merengi fırın tepsisine tepeleme aktarın. Önceden ısıtılmış 120 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Piştikten sonra sönmemesi için soğuyuncaya kadar fırında bekletin. Soğuyan merengin üzerine fındık ezmesini dikkati bir şekilde sürün. Dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Sos tenceresine 1 çay bardağı su, limon suyu, toz şeker ve nişastayı alıp iyice karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürün. Dinlendirip servis yapın.

Not: Fındık ezmesini sürdükten sonra isteğe bağlı olarak çırpılmış kremşanti de ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo