ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ FİLE FINDIKLI PASTA

> FİLE FINDIKLI PASTA
8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

File fındıklı pasta tarifi için malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr kakao

Krema için

  • 20 gr tereyağı
  • 70 gr labne peyniri
  • 100 gr pudra şekeri
  • 1/4 çay kaşığı vanilya

Çikolatalı ganaj için

  • 170 ml krema
  • 220 gr bitter çikolata

Üzeri için

  • 150 gr file fındık
File fındıklı pasta Nasıl Yapılır

Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Ayçiçek yağı ve sütü ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın. Hamuru ikiye bölün ve bir kısmına kakaoyu ekleyip iki farklı hamur elde edin. Hamurları 18 santimlik 2 ayrı kelepçeli kek kalıbına döküp yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuyan keklerin kabaran üst kısımlarını bir bıçak yardımıyla keserek düzleştirin. Ganajı hazırlamak için, kremayı ocakta ılındırıp çikolatayı ekleyin. Çikolata eridikten sonra ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için mikserle kısa bir süre çırpın. Krema için, bütün malzemeleri derin bir kaba alarak mikserle çırpıp buzdolabında bekletin. Keklerin arasına soğuk kremadan sürün. Üzerine ganajı döküp üzerini ve kenarlarını file fındıkla kaplayın. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.