Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta
21 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çikolatalı Pasta için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3.5 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
  • Yarım paket şekerli vanilin

Mus için

  • 250 gr bitter çikolata
  • 1 yumurta sarısı
  • 70 gr tereyağı
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 250 ml krema

Üzeri için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 50 ml krema
  • 5~6 çilek
  • 2 yemek kaşığı file badem
  • 1 çay bardağı damla çikolata
Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır

Yumurtaları ve pudra şekeri çırpın. Un, hamur kabartma tozu, kakao ve pakmaya şekerli vanilini ekleyip karıştırın. Kek hamurunu 20-22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Mus için çikolata, rendelenmiş portakal kabuğu, tereyağı ve yumurta sarısını benmari usulü çikolata eriyene kadar pişirin. Soğuk kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın. Hazırladığınız çikolatalı malzemeyi yavaş bir şekilde kremaya ekleyip spatula ile karıştırın. Keki tekrar aynı kelepçeli kalıba alın. Musu kekin üzerine döküp yayın. Buzdolabında en az 6-7 saat bekletin. Üzeri için krema ve bitter çikolatayı benmari usulu eritin. Hazırladığınız pastanın üzerine döküp yayın. Pastayı kelepçeli kalıptan çıkarın. Damla çikolataları serpin. Çikolata sertleşmeden kenarlarını çilek ve file badem ile süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo