ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI PASTA

Çikolatalı Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 125 gr bitter çikolata
  • 50 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kek unu

Üzeri için

  • 1 paket çikolatalı mousse karışımı
  • 250 ml süt
  • Kakao
  • Frambuaz
  • Nane yaprakları

Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Fırını 190 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Tereyağı ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı orta ateşte eritin. Yumurta sarılarını çırpıp çikolataya karıştırın. Şeker ve unu ekleyin. Yumurta aklarını kuru bir kaba alın. Mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Kaşıkla azar azar çikolata karışımına ekleyin ve çırpmadan spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp 25-30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Hazır çikolatalı mousse’u süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve soğuyan kekin üzerine yayın. 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Kakao serpiştirin. Frambuaz ve nane ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.