ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇEREZLİ PASTA

Çerezli Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çerezli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 165 gr esmer şeker
  • 150 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
  • 60 ml süt
  • 150 gr un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 80 ml su
  • 80 ml krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı file badem
  • File antep fıstığı

Çerezli Pasta Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurta ve yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü ilave ettikten sonra elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Yağladığınız baton kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Üzeri için bir tencerede su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateşte pişirin. Karamelize oluncaya kadar karıştırın. Ocaktan alıp üzerine tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırın. Tekrar ocağa alıp karamel oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp çerezleri ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı kekin üzerine yayıp file antep fıstığı serpin. Servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!