ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BÖĞÜRTLENLİ VE BADEMLİ PASTA

Böğürtlenli ve bademli pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Böğürtlenli ve bademli pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • 160 gr badem unu
  • 80 gr fındık unu
  • 1 su bardağı file badem
  • 2 çay bardağı pudra şekeri

Ara dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 250 gr beyaz çikolata
  • 250 gr böğürtlen
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri için

  • 100 ml eritilmiş beyaz çikolata

Böğürtlenli ve bademli pasta Nasıl Yapılır

Çukur bir kapta yumurta akılarını ve pudra şekerini iyice çırpın. Badem ve fındık ununu ekleyip tekrar çırpın. Aynı büyüklükte 2 adet kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kenarlarına yağ sürün. Malzemeyi ikiye bölün ve iki kek kalıbına döküp yayın. File bademi üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp üzerine beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata eridikten sonra buzdolabında 20 dakika bekletin. Soğuyan kremayı 2-3 dakika çırpın. 150 gr böğürtleni ve pudra şekerini el blenderi ile pürüzsüz hale getirin. Kekin ilk katına önce böğürtlenli sosu sürün. Üzerine krema sıkma aparatı ile kremanın yarısını sıkın. Kalan böğürtlenleri üzerine dizin. Diğer kekin altına kalan kremayı sürün ve krema altta kalacak şekilde pastanın üzerine yerleştirin. Beyaz çikolatayı üzerine gezdirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.