ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BEYAZ RULO PASTA

> BEYAZ RULO PASTA
8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz rulo pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Krema için

  • 200 gr tatlı lor peyniri
  • 100 gr mascarpone peyniri
  • 3 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay kaşığı vanilya

Üzeri için

  • 2 paket krem şanti
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • Taze çiçekler
Beyaz rulo pasta Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve şekeri büyük bir kaba alıp mikserle 10 dakika çırpın. Su, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yavaşça bir kaşıkla karıştırın. Harcı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişen keki yağlı kağıtla birlikte tezgaha alın ve ilk sıcağı geçince rulo şeklinde sarıp soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir kaba alarak çırpın. Soğuyan keki yavaşça açın. İçerisine hazırladığınız kremadan koyarak tekrar rulo şeklinde sarın. Üzerinin kreması için krem şanti ve soğuk sütü çırpıp kekin üzerine sürün. Bir spatula yardımıyla yüzeyini pürüzsüzleştirin. Taze çiçeklerle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.