ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BADEM KAPLAMALI BEZELİ ÇİKOLATALI PASTA

> BADEM KAPLAMALI BEZELİ ÇİKOLATALI PASTA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Badem kaplamalı bezeli çikolatalı pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr un
  • 120 gr tereyağı
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 yumurta akı
  • 25 gr kakao
  • 7 yemek kaşığı süt
  • 250 gr pudra şekeri
  • 1 su bardağı file badem

Ara dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 220 gr beyaz çikolata
  • 150 gr damla çikolata

Islatmak için

  • Yarım su bardağı vişne suyu
Badem kaplamalı bezeli çikolatalı pasta Nasıl Yapılır

Kek için un ile kakaoyu karıştırın. Tereyağı ve 100 gr pudra şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurta akını kar beyaz haline gelinceye kadar ayrı bir kapta çırpın. Üzerine kalan şekeri yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kalp şeklindeki kalıbı yağlayın. Üzerine önce kakaolu kek malzemesinin yarısını dökün ve yayın. Bezeli malzemenin de yarısını ekleyip düzgün bir şekilde yayın. File bademi serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Aynı kalıbı tekrar yağlayıp kalan malzemeleri de aynı şekilde kalıba alıp pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Çikolata eriyince buzdolabında 15 dakika bekletin. Soğuyan kremayı mikser ile 2-3 dakika çırpın. Her iki kekin kakaolu bölümünü vişne suyu ile ıslatın. Birinci katın üzerine krema sürüp damla çikolata serpin. İkinci katı üzerine kapatıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.