ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI PASTA

Antep Fıstıklı Pasta

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Üzeri için

  • 4 paket toz krem şanti
  • 6 su bardağı soğuk süt
  • Çam yaprakları

Antep Fıstıklı Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtalar ve şekeri büyük bir kaseye alıp iyice çırptıktan sonra kalan bütün malzemeleri ekleyin. Kek hamurunu 20, 16 ve 12 santimlik 3 farklı kelepçeli kalıba paylaştırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Keklerin aralarına krem şanti sürerek üst üste yerleştirin. Katların üzerini krem şantiyle kaplayıp çam yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!