ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI PASTA

Antep fıstıklı pasta

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep fıstıklı pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Üzeri için

  • 4 paket toz krem şanti
  • 6 su bardağı soğuk süt
  • Çam yaprakları

Antep fıstıklı pasta Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve şekeri büyük bir kaseye alıp iyice çırptıktan sonra kalan bütün malzemeleri ekleyin. Kek hamurunu 20, 16 ve 12 santimlik 3 farklı kelepçeli kalıba paylaştırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Keklerin aralarına krem şanti sürerek üst üste yerleştirin. Katların üzerini krem şantiyle kaplayıp çam yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.