ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ YUFKALI BONBON EŞLİĞİNDE MANDALİNALI MUS

Yufkalı Bonbon Eşliğinde Mandalinalı Mus

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yufkalı Bonbon Eşliğinde Mandalinalı Mus Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 mandalinanın suyu
  • 40 gr beyaz çikolata
  • 1 mandalinanın rendelenmiş kabuğu
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • Yarım su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Bonbonlar için

  • 1 yufka
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı portakal marmeladı
  • 2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz

Yufkalı Bonbon Eşliğinde Mandalinalı Mus Nasıl Yapılır?

Özel tatlar ve keyifli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir? Mandalina suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.

Krema ve şekeri mikserle iyice çırpın. Toz jelatini mandalina suyuna ekleyip karıştırarak eritin. Beyaz çikolatayla karıştırın. Hafif soğuyunca karışımı çember bir kalıba boşaltın.

Yufkayı keserek kareler elde edin. Ceviz ve marmeladı karıştırın. Kare yufkaların içine bu karışımdan paylaştırıp sigara böreği gibi sarın. İki kenarından kıvırarak şeker şekli vererek iplikle bağlayın. Üzerlerine esmer şeker serpip 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Pişince iplikleri çıkarın. Soğuyunca çemberden çıkarıp yufkadan bonbonlarla birlikte servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!