ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ VE YOĞURTLU JOLE

Vişneli Ve Yoğurtlu Jole

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Ve Yoğurtlu Jole Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 + 3/4 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1.5 yemek kaşığı toz jelatin
  • 1 su bardağı az yağlı yoğurt

Süslemek için

  • Nane yaprakları

Vişneli Ve Yoğurtlu Jole Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika tatlı tarifleri sunuyor. Kadehlere vişneleri paylaştırın. İçi buz dolu bir kaseye kadehleri yan yatırın. Vişne suyunun yarısını bir tencereye alın. Kaynamaya yakın ocaktan alıp, üzerine 1 yemek kaşığı toz jelatin serpin. Jelatin çözülene kadar karıştırın. Vişne suyunun yarısını vişnelerin üzerine döküp, hafif donana kadar buz dolu kasede eğik olarak bekletin. Kalan vişne suyunu ısıtın. İçine jelatin ilave ederek eritin ve yoğurtla karıştırın. Yoğurtlu karışımı vişnelerin üzerine aktarıp buzdolabına alın. Donunca üzerlerini nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!